Proč jsou mandarinky vhodné i pro ty, kdo hubnou? Jejich benefitů je mnoho

Newspaper

Dva až tři kusy tohoto ovoce zajistí doporučenou denní dávku vitamínu C. „V mandarínkách jsou také vitamíny A, B1, B2, B6, B9 (kyselina listová) a vitamín E. Z mandarinek si náš organismus doplní několik minerálů, hlavně draslík, hořčík, fosfor, vápník, sodík, mangan a železo,“ jmenoval Regionální úřad veřejného zdravotnictví (RUVZ) na sociální síti.

Díky vitamínům, minerálům a stopovým prvkům, které mandarinky obsahují, pomáhají chránit cévy, ledviny, podporují činnost srdce, přispívají ke zmírnění revmatických bolestí, snižují riziko infarktu a cévní mozkové příhody. \“Ovoce obsahuje rozpustnou vlákninu pektin, která napomáhá při trávení, plynatosti a snižování hladiny špatného cholesterolu v krvi,\“ upřesnil RÚVZ.

Mandarinky mají nízký glykemický index, jsou proto vhodným ovocem i pro diabetiky a lidi redukující svoji hmotnost. \“Ve vyšším množství je v mandarinkách přítomen synefrin, který pomáhá uvolnit ucpaný nos a dokáže také spalovat tuky,\“ poukázal RÚVZ.

Své využití má také kůra z mandarinek, ve které je přítomen salvestrol, přírodní ochranná látka s protirakovinným účinkem. \“Důležité je i správné skladování mandarinek, a to na tmavém místě a při teplotě do osmi stupňů Celsia,\“ dodal RÚVZ.

Známá moderátorka a herečka Kateřina Brychtová nám opět připravila úžasný koláček. Tentokrát s mandarinkami.

- Reklama -Newspaper
PR články

Redakce doporučuje

Články autora