Trápí vás zánět močového měchýře? Poradíme vám, jak se mu účinně bránit

Newspaper

Spoustu z nás postihne každoročně zánět močového měchýře. Často bývá lidmi označován komplexně jako zánět močových cest, do nichž spadá i močová trubice, močovod a samotné ledviny. Zánět močového měchýře a často i močové trubice, je diagnostikován především u žen. Močová trubice žen je totiž krátká, měří asi 4 cm, a tak je možné přenést bakterie z pochvy nebo konečníku, ale také při pohlavním styku, velmi snadno.

Projevy zánětu močového měchýře

Nejste si jisti, zda byste zánět močáku poznali? Nemějte obavu, s velkou pravděpodobností byste ji poznali. Prvotními příznaky jsou bolest v podbřišku, četné močení, jež je bolestivé, pálí, řeže, je jednoduše velmi nepříjemné a někdy se v moči může objevit i krev. U žen se často stává, že se nejdříve objeví vaginální infekce, na kterou naváže infekce močová. Pro ženy je to značně nekomfortní období, pociťují bolesti v podbřišku, časté močení, svědění, nepříjemné pocity celé vulvy.

Jak postupovat při infekci močových cest?

Není potřeba běžet hned pro antibiotika. Kupříkladu ženy, které trápí zánět močových cest často, většinou přicházející močovou infekci poznají. Pokud vystihnete tyto první příznaky, občas pomůže zvýšit příjem tekutin, vyvarovat se pití kávy, sexuálnímu styku nebo horké koupeli a připojit volně prodejný prostředek z lékárny s obsahem přírodních látek, např. brusinkami a manózou. Většině populace ale taková léčba nepomůže a musí k praktickému lékaři nebo gynekologovi.

Jako prevence, ale i při infekci samotné je nutné dodržovat správnou intimní hygienu, podporovat imunitu a dodržovat režimová opatření. Dospělé ženy mohou vyzkoušet GYNELLA® Intimate Wash nebo mladé slečny od 3 let GYNELLA® Girl Intimate Wash. Pomohou vám udržet správné pH intimních partií.

Více na gynella.com.

- Reklama -Newspaper
PR články

Redakce doporučuje

Články autora