3 návody na vzpomínkovou fotoknihu

Newspaper

Narozeniny, Vánoce, výročí – zkrátka příležitosti, při níž byste rádi svého blízkého potěšili neotřelým dárkem trvalé hodnoty. Přemýšlíte, co vybrat? Jděte na to od lesa – darujte svým milovaným krásné vzpomínky, které mohou mít neustále na očích. Jak takový dárek pojmout?

Dárek pro přítele

Pokud plánujete vytvořit fotoalbum pro zamilované – respektive vaše vzpomínkové album či fotoknihu, je to jednoduché. Seřaďte si fotky od té úplně první společné až po ty současné. Vytiskněte je a vytvořte k nim popisek. Pozor – nejen zamilovaný popisek, ale přidejte raději také indicii, kde a kdy byla fotografie vytvořena. Teď si všechno jistě pamatujete téměř přesně, ale počkejte za několik (desítek) let…

Pokud má přítel narozeniny a vy jako jeho protějšek byste mu rádi darovali něco, co mu můžete dát jen vy, můžete mu zkusit nafotit kalendář. Než tuto možnost zcela zavrhnete, popřemýšlejte, jak by se takový kalendář či jiné fotodárky daly koncipovat. Nemusí jít přece o klasické obnažené fotografie. Vše se dá nafotit sexy a přitom decentně. Zamyslete se nad tím, co s přítelem společně rádi děláte – například sporty, výlety na vaše oblíbená místa a podobně. Kalendář je totiž možné stylizovat i takto. Vypravte se s kamarádkou, fotoaparátem a batohem plným kostýmů a líčení na pár míst a zkuste něco společně vyfotit. I oblečené fotky mohou být žhavé!

Dárek pro kamarádku

… tak s kamarádkou jste toho určitě zažili nespočet a pokud chcete něco vybrat, bude to chtít delší přípravu. Zvolte, jak budete postupovat. Buď můžete zvolit fotky čistě dle chronologie nebo dárek pro nejlepší kamarádku koncipovat třeba podle míst, která jste společně navštívili. Jedním tématickým celkem mohou být oslavy a párty, dalším mohou být společné dovolené a následně třeba přidat fotky s dětmi.

Dárek pro rodiče

Tak tady jistě máte bezkonkurenčně největší portfolio fotek, videí a zážitků. Budete si tedy muset vyčlenit více času a vzpomínky pořádně probrat.

Tip: kniha jako dárek je také dobrým nápadem, ze kterého budou vaši blízcí, zejména rodiče, nadšeni. Fotodárky ale umí vyjádřit a zapsat váš osobní a rodinný příběh, nikoliv příběh cizí!

- Reklama -Newspaper
PR články

Redakce doporučuje

Články autora