Jak nejlépe zaslat balík do USA

Newspaper

Potřebujete poslat zásilku do Ameriky a chcete, aby balíček dorazil v pořádku a pokud možno co nejrychleji? Nemusíte se spoléhat jen na poštu. V dnešní době existuje velké množství kurýrních společností, které to zvládnou nejen rychleji, ale i levněji. Můžete rovněž využít nabídky webu ShipEx.cz, který funguje jako porovnávač přepravců. Na jednom místě najdete přehled všech firem s cenami a rychlostí doručení. Sami si tak můžete zvolit, která přepravní služba vám nejvíce vyhovuje. Při přepravě do zahraničí, je však třeba dodržovat pravidla pro každou zemi. Zjistěte, jak na to, jaká dodržet pravidla a jaká přeprava balíků do Ameriky je v současné době nejvýhodnější.

Expresní zásilka s garancí rychlého a včasného doručení

Pokud chcete odeslat do Spojených států zásilku rychle a bezpečně, vyplatí se využít ověřenou doručovací službu, která je mezi zákazníky oblíbená a má pozitivní ohlasy. Využijete-li službu ShipEx.cz, jednoduše zadáte hmotnost a velikost zásilky a vyberete vhodného dopravce. Pak jen vyplníte jednoduchou on-line objednávku a váš balík do USA bude moci kurýrní služba začít doručovat do země určení, na vámi zadanou konkrétní adresu. V předem zvoleném čase u vás zazvoní kurýr a zásilku si převezme. Jak snadné.

Co je zakázáno posílat

Ať už potřebujete poslat balíček rodině, přátelům nebo se jedná třeba o něco pracovního, nic není v tomto ohledu problém. Ne všechno je ovšem povolené do Ameriky poslat. Vaše zásilka do USA by neměla obsahovat zakázané věci, mezi které patří například alkoholické nápoje, jejichž zaslání je přísně zakázáno. Stejně tak i posílání cigaret a žvýkacího tabáku. V omezeném množství lze zaslat doutníky.

Na pozoru byste se měli mít i v případě posílání léků. Ty jsou sice povolené, ovšem jen pokud je v USA daná účinná látka povolená. Raději se proto vyvarujte posílání léků na předpis. Co se týče potravin, jsou zakázány rychle kazící se potraviny (např. salámy, maso, mléčné výrobky apod.). Zakázáno je posílat deodoranty, laky na vlasy, barvy ve spreji a jakékoliv jiné aerosoly.

Základem je správné a bezpečné zabalení balíku

Velmi důležité je správné a bezpečné zabalení balíku. Volte dostatečně pevnou a odolnou kartonovou krabici s vhodnou výplní pro zabránění poškození zásilky. U křehkého zboží je na místě zvolit bublinkovou folii pro vyplnění volného prostoru v krabici, popřípadě pomačkaný papír nebo noviny.

Nezapomeňte správně napsat adresu

Důležitá je i správně napsaná adresa. Ta se píše podobně jako u nás. Na prvním řádku je nutné uvést příjemce, na další řádek ulici, poté město, a nakonec ZIP kód s příslušným státem a dolů na poslední řádek USA.

Jak velkou a drahou zásilku je možné poslat

Do USA je možné poslat nejen dopisy a balíky, ale také třeba paletu nebo zavazadlo. Se ShipEx.cz je možné odeslat zásilku až do hmotnosti 1.000 kg. A jak je to s drahými zásilkami? I zde můžete být v klidu, protože u ShipEx je možné pojištění zásilek až do 1,5 milionu korun.

Jak dlouho to bude trvat?

Co se týče doby dodání, na ShipEx.cz je možné pohodlně sledovat zásilku on-line. Doba doručení se pohybuje v řádu několika dní. Záleží na volbě přepravce. Standardní zásilky jsou dodány v rozmezí 2 až 5 pracovních dnů, u těch expresních je to následující pracovní den.

Nejste-li si s čímkoli jisti, běžte na ShipEx.cz. tam najdete veškeré potřebné informace a podrobné podmínky přepravy.

- Reklama -Newspaper
PR články

Redakce doporučuje

Články autora